Als leerkracht in het buitengewoon onderwijs kreeg ik de kans om een nieuwe richting op te starten: een autismeklas. Na heel veel opzoekwerk, studie en overleg ontstond een stevige pijler in onze school, die er heden nog steeds verder aan bouwt. 

Van uit die schoolvakantie, die telkens weer problemen gaf aan onze ouders wat betreft de vrijetijdsbesteding, ontstond het idee voor een zomerkamp.

In 2012 kreeg ik de medewerking van LM Brugge en kon ik, met hun hulp, het pilootproject opstarten. Met drie bekwame mensen namen we vijf jongeren onder onze vleugels en beleefden een heerlijke week vol uitdagingen en plezier.

De dankbaarheid van de ouders en het zichtbare genot van de jongeren gaf ons vleugels om verder te doen.

In 2013 kwam er een tweede kamp, gepland met 15 kinderen. Door extreme heimwee haakte er eentje af, wat moet kunnen bij onze doelgroep. Dwingen is uit den boze.... Er ontstond al een "kern" die jaren later nog steeds aanwezig is!

In 2014 was het kamp opnieuw zo'n groot succes, dat we stilaan aan een iets vastere vorm dachten. Er kwam een kernteam van geschoolde en vrijwillige ondersteuningsmensen. Naast de kampen kwamen er ook al de familiedagen bij, de terugkomdag, de spaghettidag en nog andere.... Eind 2014 kregen we ook het wettelijke statuut van VZW.

2015 was opnieuw een groeijaar. Het kernteam werd nog verder uitgebreid en zo konden we beschikken over eigen verpleegkundigen, opvoeders, leerkrachten, zorgmama's en hoger opgeleide studenten. We waagden de sprong naar 20 deelnemers, maar kwamen op 22 uit omdat er nog een tweeling bijkwam! Een heerlijk jaar!

Daarna kenden we nog meer groei, vooral in kennis en kunde, want we willen de doelgroep maximaal dienen, dus niet te groot maken! 25 deelnemers is onze bovengrens geworden, verdeeld over drie deelgroepen met elk hun eigenheid.

 

Ons eerste lustrum kwam er met de editie 2016. Doordat onze eerste deelnemers ondertussen de maximumleeftijd hadden overschreden, kwam er vraag naar opvolging. Zo ontstond in de Paasvakantie van 2016 ons eerste j@SSperkamp. Doorgegroeide 12+ers mochten daar intekenen en het werd opnieuw een succesverhaal! In de zomer van 2016 vierden we twee leden die al alle 5 de zomerkampen hadden meegedaan!

Pasen 2017 werd ons tweede j@SSperkamp en de groep groeide weer flink aan! De mond-aan-mondreclame legt ons geen windeieren!

Toen dachten we weeral met weemoed terug aan de zomer van 2017 met wederom een zeer geslaagd kamp met 25 kids!

2018 beloofde weer superboeiend te worden! En dat was ook zo.

j@SSper was met een groep van 2 x 8 jongeren de max! In april zwemmen in de Semois leek voor enkelen een goed idee! Echte durvers en grensverleggers allemaal! We gingen voor het eerst met de trein en dat viel niet tegen, al was het vermoeiend!

Zomerkamp 2018: De zon en de dolenthousiaste jASSpers met moniteam maakten er een topeditie van! Drie groepen van 8 kids en hun 14 moni's genoten en exploreerden! Er was water tekort in de Semois om te kajakken, maar plezier over in de Knapzak en op de manège in drie teams! 

In 2019 kwam Jimmy het bestuursteam versterken als verantwoordelijke voor de j@SSperwerking en hij doet dat met glans en verve!

Zomerkamp 2019 is ook weer al voorbij! Het was een kamp met een ontdekking van het kasteel van Bouillon, fijne activiteiten op ons domein, paardrijden, spelen, genieten..... opnieuw zonder kajak echter, maar met fijne uurtjes in Récréalle! Drie teams kids gingen op zaterdag vermoeid maar tevreden weer naar huis!

In 2020 gaan we van 5 tot en met 11 JULI op kamp!

Zondag 17/11/2019 starten de inschrijvingen op de Terugkomdag en vanaf dan kan je je aanmelden voor inschrijving via de mail info@jassper.org 

De inschrijvingen gaan altijd snel, dus snel reageren is de boodschap!

ONZE KAMPEN:

Zomer 2012 pilootproject jASSper 5 deelnemers

Zomer 2013 tweede jASSperkamp 14 deelnemers

Zomer 2014 derde zomerkamp 15 deelnemers

Zomer 2015 vierde zomerkamp 22 deelnemers

Zomer 2016 vijfde zomerkamp 23 deelnemers

Zomer 2017 zesde zomerkamp 25 deelnemers

Zomer 2018 zevende zomerkamp 24 deelnemers

Zomer 2019 achtste zomerkamp 23 deelnemers

Pasen 2016 eerste j@SSperkamp 9 deelnemers

Pasen 2017 tweede j@SSperkamp 11 deelnemers

Pasen 2018 derde j@SSperkamp 16 deelnemers

Pasen 2019 vierde j@SSperkamp 20 deelnemers

OVER jASSper(kamp) en j@SSperkamp

© 2018 VZW jASSper

GSM:

0496/180508