top of page
team JC2020.JPG
KOM ER BIJ

Het verhaal van Ann

Als leerkracht in het buitengewoon onderwijs kreeg ik in 2008 de kans om een nieuwe richting op te starten: een autiklas. Na heel veel opzoekwerk, studie en overleg ontstond een stevige  auti-pijler in onze school. Ouders gaven echter aan dat er ook een nood was voor auti-vriendelijke vrijetijdsbesteding. Zo ontstond het idee voor een auti-zomerkamp.

 

In 2012 kon ik met hulp van LM Brugge het pilootproject opstarten. Met drie bekwame mensen namen we vijf jongeren onder onze vleugels en beleefden een heerlijke week vol uitdagingen en plezier. De dankbaarheid van de ouders en het zichtbare genot van de jongeren gaf ons vleugels om verder te doen.

 

We konden verder groeien dankzij een vaste en hechte kern van geschoolde en ervaringsdeskundige vrijwilligers. Naast de kampen kwamen er ook familiedagen, de Terugkomdag, de spaghettidag en nog vele andere activiteiten. Eind 2014 kregen we ook het wettelijke statuut van VZW.

Nu meer dan 10 jaar later kijk ik met warme gevoelens en dankbaarheid terug op wat we tot hier reeds bereikt hebben. Ik ben heel blij zoveel jASSpers en hun ouders een stukje te hebben mogen begeleiden. We hebben veel van elkaar geleerd en zij blijven mij stimuleren om door te gaan.

Ann Theys

info@jassper.org

0496 18 05 08

 

bottom of page